Grilovaná pražma je lahůdkou nejen pro středomořskou kuchyni

S oblibou ochutnáváte novinky, zkoušíte různé kombinace a hledáte, co vám zachutná napříč kuchyněmi celého světa. Potom jste jistě už alespoň slyšeli o pražmě, vyhlášené pochoutce už od dob antických! Jde o perlu restaurací v Itálii a Španělsku, pomyslnou výkladní skříň tohoto regionu, podobně jako u nás je známá třeba svíčková či vánoční Kuba. Dáváte přednost lehkým jídlům? Pak je téměř jisté, že si pražmu zamilujete, jde totiž o jídlo jako stvořené pro letní měsíce, kdy se nikam nespěchá.

pražma

Připravená může být už za čtvrt hodinky

Když nepočítáme přípravu marinády nebo kuchání, je pražma otázkou maximálně patnácti minut na rozpáleném grilu. Vhod přijde i během diety, s bylinkami opravdu vynikne a zakápnutá poctivým olivovým olejem se pak bude na jazyku přímo rozplývat. Pokud chcete dovést připravované jídlo k dokonalosti, používejte hrubozrnnou sůl. Teď už jen dolít sklenku vína, protože s mořskými rybami se páruje tekutá réva skutečně na jedničku. Zbývá vybrat odrůdu, ale tuto alchymii chutí už necháme na vás.

olivový olej

Máte rádi rizoto? Samozřejmě, není pro každého – někomu se tento pokrm znelíbil už v době školních jídelen. Ale pozor, to bychom italské kuchyni křivdili! Podobné jídlo se dá připravit úplně jinak, nejen s odlišnými ingrediencemi, ale také způsobem přípravy. Můžete si do něj přidat hříbky nebo třeba černé lanýže, vyhlášenou delikatesu napříč všemi kouty italskými. S bílým vínem nebo troškou tymiánu vynikne úplně jiným způsobem, než na jaký jste zvyklí z dřívějška. Nesmí chybět ani máslo, které dodá výslednému pokrmu jemnost. Pokud hledáte jiné recepty, pak žádný problém! Tipů na to, co uvařit s pomocí olivového oleje, by se našlo na desítky. A dobrých nápadů není nikdy dost. Prémiový olivový olej od olivum.cz využijete v kuchyni každý den, stačí třeba jen pár kapek.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup